Rakytníkový olej - foto proces starostlivosti o pleť a bylinnej medicíny

Rakytník je už dlho považovaný za liečivú rastlinu a je cenený pre zázračné vlastnosti svojho ovocia.Malé jasne oranžové bobule majú jedinečnú multivitamínovú kompozíciu, pre ktorú je táto rastlina uznávaná ako liečivá.

Zrelé plody rakytníka sú bohaté na vitamín C, jeho obsah v 100 g bobúľ sa pohybuje od 100 do 300 mg, čo pokrýva dennú sadzbu o 222%.

Bobule obsahujú tiamín, riboflavín, kyselinu listovú, kyselinu pantoténovú, pyridoxín, rastlinné bioflavonoidy, provitamín A (beta-karotén), vitamíny E a K rozpustné v tukoch, ako aj cholínbetaín a veľké množstvo mikro- a makroprvkov, ktoré sú nevyhnutné pre správne fungovanie ľudského tela.

Pravdepodobne nie sú žiadni ľudia, ktorí nie sú oboznámení s rakytníkovým olejom.Rakytníkový olej je skutočne užitočný, získava sa zo zrelých plodov tohto liečivého ker.

Olej pripravený z ovocných semien má žltkastú farbu a z buničiny sa získava jasne oranžový olej.Oba oleje sú rovnako cenné, ale líšia sa svojimi vlastnosťami a chemickým zložením.Napríklad bobuľový olej má vyššiu biologickú aktivitu.Olej z mäkkej časti ovocia možno získať doma.

Šťava stláčaná zo zrelých plodov stojí na chladnom mieste a po určitom čase odstráňte olej z povrchu.Tento olej je najviac kvalitatívny a užitočný.

Spektrum aplikácie oleja z rakytníka

Lekárskevlastnosti oleja z rakytníka rakytníka sú uznávané nielen tradičnou medicínou, ale aj oficiálnymi.Rakytníkový olej vďaka svojmu bohatému zloženiu má široké spektrum účinku a používa sa pri mnohých chorobách rôznych orgánov a systémov.

Vnútorne sa bojuje proti chorobám kardiovaskulárneho systému, chorobám krvi a gastrointestinálnym orgánom, najmä gastritíde, žalúdočným vredom a dvanástnikovým vredom.A v zime-jarnom období sa berie ako prostriedok prevencie avitaminózy a nedostatku vitamínov.

Olej rakytníkový je charakteristický pre hojenie rán, regeneračné a analgetické účinky, preto sa aktívne používa aj ako externý prostriedok.

Olej lokálne lieči postihnuté oblasti kože, ktoré sa hojia.Olej je účinný pri liečení psoriázy, Daryovej choroby, ekzémov, chemických a fyzikálnych popálenín, omrzlín a dokonca aj pri zápalových očných ochoreniach, zápale hrtana a rinitíde.

Olej sa ukázal ako anestetikum, používa sa v zložení rektálnych čapíkov na análne trhliny a proktitídu.

V kozmetike založenej na rakytníkovom olejipripraviť výživné masky a vlasy.Takéto masky s olejom z rakytníka prispievajú k posilneniu vlasových folikulov, lepšie regenerujú epitelové bunky a urýchľujú epitelizačné procesy poškodenej kože.

Kontraindikácie

Napriek dlhému zoznamu užitočných vlastností rakytníka je potrebné pamätať na kontraindikácie.Rakytníkový olej by sa nemal používať na gastritídu so zvýšenou sekréciou žalúdka, ako aj na akútnu alebo chronickú cholecystitídu a pankreatitídu.

Urolitiáza je tiež kontraindikáciou vnútorného príjmu oranžového oleja.Ľudia, ktorí sú náchylní k alergiám, nezabudnite na možnosť hypersenzitívnych reakcií na olej z týchto užitočných plodov.

.1-2 kusy trikrát denne jednu hodinu pred jedlom.Kapsuly opláchnuté studenou prevarenou vodou.

V prípade žalúdočného vredu

Odporúča sa, aby sa olej z rakytníkov bral jeden čajovú lyžičku trikrát denne 30 minút pred jedlom.Táto liečba by mala pokračovať mesiac.

Ako analgetikum pre žalúdočné vredy sa používa rakytníkový olej v spojení so šípkovým olejom.Po dobu 10 dní sa perorálne podá jedna čajová lyžička oleja z rakytníka a zvyšných 10 dní - jedna čajová lyžička oleja zo šípky.

S nachladnutím a sínusom

V obidvoch nosových priechodoch vložte jednu kvapku pomarančového oleja.Olej z rakytníka rakytníka tiež môže mazať vnútorné steny nosa, ale musíte zvážiť, že olej z rakytníka rakytníka vysušuje jemné sliznice, takže tento olej sa neodporúča pre malé deti.

pre laryngitídu, faryngitídu a otitis

Pri liečení chorôb, ako je faryngitída a laryngitída, sa instiluje liečivý olej.tri kvapky do nosa trikrát denne.Pri instilácii je dôležité nakloniť hlavu dozadu tak, aby sa olej dostal do hrdla.Zostaňte v tejto polohe asi desať minút.

Otitída

Pri liečbe otitídy bude potrebná bavlna alebo gáza a predhriaty olej.Tampon sa ponorí do teplého oleja a potom sa vloží do zvukovodu.Pred spaním sa na ucho aplikuje teplý obväz.Liečba teda pokračuje až do úplného zotavenia.

V prípade kožných lézií

Vezmite 20 g rakytníkového oleja a 100 g lanolínu.Olej sa vloží do vodného kúpeľa a do neho sa postupne pridáva lanolín.Výsledná masť sa aplikuje na sterilný obväz, zložený v troch až štyroch vrstvách aaplikovať na postihnuté miesto na koži jeden deň.

Vezmite 20 g rakytníkového oleja, 10 g trojfarebnej fialovej trávy, šnúry a 80 g olivového oleja. Zmes sa infunduje tri týždne, filtruje sa a stláča. Výsledná hmota sa aplikuje na obväz, nanesie sa na ranu a inkubuje sa 24 hodín.

Táto masť vyžaduje 10 g pomarančového oleja a 10 g včelieho vosku, 30 g ricínového oleja, 20 g terpentínu a šťavu z Kalanchoe. Všetky zložky sa zmiešajú a používajú sa na var, vredy a fistuly.

S prasknutými vsuvkami

Výskyt trhlín v koži bradaviek je najčastejšie spojený s nesprávnym pripevnením dieťaťa k prsníku. Rakytníkový olej pomôže pri odstraňovaní trhlín. Je hojne aplikovaný na oblasť bradavky a dvorca a nechal prsia 20 minút.

Po zákroku sa pod podprsenku umiestni gáza mierne impregnovaná rakytníkovým olejom. Pozor, olej zanecháva škvrny.

Ako používať na popáleniny

Olej rakytníkový sa aplikuje sterilnou špongiou na miesto zranenia. Je dôležité, aby toto miesto nepokrývalo a neobliekalo.

Ako používať olej z rakytníkovs hemoroidmi

Pomocou injekčnej striekačky s odstránenou ihlou sa do konečníka vstrekne olej, keď leží na boku.Tento postup by sa mal vykonávať v noci až do úplného zotavenia.

S patologickými stavmi u žien

Pri endometrióze sa do vagíny na 24 hodín vloží tampón hojne nasýtený olejom.Vykonajte najmenej 10-15 postupov.Opakujte nie menej ako jeden mesiac.Rakytníkový olej sa tiež používa rovnakým spôsobom na eróziu krčka maternice, postupy sa vykonávajú až do zotavenia.Obmedzte sexuálny život.

V prípade benígnych nádorov v maternici odoberte z múmie 2,5 g bobúľového oleja a zamiešajte v 100 ml vody.Namočte tampón s výslednou zmesou, kvapnite 5 kvapiek Todikampu a 2 kvapky hemlocku.Nechajte vagínu dve hodiny.

Aplikácie v kozmetike

Je všeobecne známe, že výhody oleja z rakytníka rakytníka a kozmetológie sú.Zázračný olej sa aktívne používa pri výrobe kozmetiky.Pridáva sa do krémov, masiek na tvár, šampónov, balzamov na vlasy, čistiacich prípravkov na tvár a pod.Tento liečivý olej je nevyhnutný pri starostlivosti o suchú, blednúcu, pokrčenú alebo problémovú pokožku.

Hodnotné zložky oleja z rakytníka rakytníka majú priaznivý vplyv na jeho stav, eliminujú peeling, zmäkčovanie, zvyšujú jeho tón a pružnosť.Olej má rozjasňujúce vlastnosti a je ideálny na potláčanie hyperpigmentácie a pih po akné.

Pri vytváraní masiek pre domácnosť je dôležité vedieť, že v čistom prostredíforma rakytníkového oleja je absolútne nemožné použiť.

Skutočnosť je taká, že obsahuje nadmerne veľké množstvo karoténu, ktorý v takýchto množstvách môže oslabiť ochranné funkcie kože a v konečnom dôsledku len poškodiť.

K vášmu dennému krému na starostlivosť o pokožku možno pridať jednu kvapku oleja, a to vďaka dobrej schopnosti oleja preniknúť hlboko do vrstiev pokožky, spolu s krémom, ktorý vyživuje pokožku a normalizuje metabolické procesy.

Olej rakytníkový je vynikajúci výrobok na starostlivosť o vlasy. V tomto prípade sa olej môže použiť ako v zmesi s inými olejmi, tak v čistej forme. Najcennejšie zložky rakytníka posilnia vlasové folikuly, zabránia vypadávaniu vlasov, zlepšia ich stav a stimulujú rast.

Ohriaty olej aplikujte na vlasy a pokožku hlavy jednu hodinu pred praním, vmasírujte korene masážou a prikryte uterákom. Táto maska ​​sa môže aplikovať na suché aj mokré vlasy. Pri pravidelnom používaní nebude účinok trvať dlho.

Fotografie rakytníka

\ t